BLOG

Őszi vetések: facéliát termeltetne?

facélia termeltetés

Az őszi vetésekhez is megfelelő szakmai segítséget nyújtunk ügyfeleinknek. A facélia termeltetésben maximálisan számíthat vállalkozásunkra!

Az őszi vetések alkalmával egyesek kedvet kapnak a facélia termeltetéshez. A növény takarmányként is hasznosítható, ezen kívül kiváló fehérjetartalommal rendelkezik és nem mérgező. A sikeres termeltetés egyik fő kulcsa a megbízható helyről származó vetőmag.

Cégünk megfelelő segítséget nyújt a facélia termeltetés iránt érdeklődőknek. A minőségi vetőmagok mellett tanácsokkal, megfelelő szakmai iránymutatással segítjük az ügyfeleinket. A kellő információknak és a megbízható vetőmagoknak köszönhetően nem maradhat el a siker, így lehetőség lesz megtapasztalni a növények előnyeit.

Legyen a partnerünk a facélia termeltetéssel kapcsolatban is, amihez minden eszközt biztosítunk az ügyfelek számára! Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne többet megtudni a részletekről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

Őszi vetések: alapozza meg a sikert közreműködésünkkel!

mák termeltetés

Őszi vetéskor is számíthat vállalkozásunkra. Vágjon bele a mák termeltetésbe, a minőségi vetőmagokról mi gondoskodunk, alapozza meg velünk a sikereket!

A mák fontos alapanyag a gyógyszergyártásban, emellett pedig az élelmiszeripar területén is szükség van rá. Mivel folyamatosan van igény a növényre, egyes gazdák szívesen foglalkoznának a mák termelésével. Ahhoz, hogy valóban megérje erre időt, energiát fordítani, mindenképp minőségi, megbízható helyről származó vetőmagra van szükség. Amennyiben az őszi vetések során Ön is igényt tart a növényre, forduljon hozzánk bizalommal a mák termeltetéssel kapcsolatban!

Minőségi vetőmagjainknak köszönhetően nem okozhat gondot a mák termeltetése. Közreműködésünkkel megéri belevágni a feladatba, hiszen megfelelő szakmai segítség mellett nem érhetik kellemetlen meglepetések a munkája során.

Weboldalunkon bővebben is tájékozódhat a részletekről. Ha szeretne a partnerünk lenni, vagy kérdései lennének, vegye fel velünk a kapcsolatot a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel válaszolunk az érdeklődőknek.

Vetőmag feldolgozás professzionális géppark segítségével

Vetőmag feldolgozás

Vetőmag feldolgozás jól felszerelt üzemben, szakszerűen és megbízhatóan – bízza ránk a feladatot!

Egyre többen ismerik fel a kiegyensúlyozott táplálkozás jelentőségét, melyben köztudottan fontos szerepet tölt be a különféle magvak fogyasztása is. Ezek az élelmiszerek azonban számtalan eljáráson mennek keresztül, mire konyhakész állapotban az üzletek polcaira, onnan pedig az asztalokra kerülnek.

vetőmag feldolgozás sokféle munkafolyamatot ölel fel, melyek közül a tisztítás, osztályozás és szárítás csak a legfontosabb állomások. A hatékony és szakszerű vetőmag feldolgozás alapja a korszerű technológiai felszereltség, enélkül nem lehet eleget tenni a követelményeknek. A professzionális géppark minden szükséges berendezést magába foglal, méghozzá olyan formában, hogy akár egyszerre több fajta feldolgozása se jelentsen problémát.

Nálunk jó helyen jár, hiszen jól felszerelt üzemünknek köszönhetően minden igényt kielégítő szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek. Étkezésre szánt magvak feldolgozását is vállaljuk, így ha erre a feladatra keres megbízható partnert, bátran forduljon hozzánk!

Bérmunka: hatékony segítség az újításokhoz is!

Bérmunka

Bérmunka, kedvező feltételekkel, megbízható szolgáltatás keretein belül, felkészült vállalkozással, válasszon minket az újításhoz!

Bizonyos gazdaságokban szükség van arra, hogy a szakemberek új dolgokat hozzanak be a vállalkozásba azért, hogy több lábon álljanak. Egyesek például vetőmagokkal szeretnének foglalkozni, azonban ehhez új munkaterületek kialakítására, dolgozók felvételére van szükség. Ez a folyamat több hónapot is igénybe vehet, azonban sokan ennél jóval hamarabb szeretnének foglalkozni az új területtel. Amennyiben Önnek is hasonlóak az igényei, forduljon hozzánk bizalommal a bérmunkáért!

A bérmunka keretein belül nincs szükség hosszas várakozási időre. Csak fel kell bennünket keresnie, a felszerelt munkaterületünkön pedig meg tudjuk kezdeni az apró magvak feldolgozását. Rengeteg időt, energiát és nem utolsósorban pénzt spórolhat meg szolgáltatásunk igénybevételével.

Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne bővebb információkat megtudni, keressen minket a megadott elérhetőségeinken!

Bérmunka: válassza a kényelmesebb megoldást!

Bérmunka

Bérmunka, kedvező feltételekkel, megbízható, ügyfélközpontú szolgáltatás, rövid határidők, válassza a kényelmesebb megoldást!

Ahhoz, hogy egy mezőgazdasági területen az apró magvak feldolgozása és kiszerelése minél hatékonyabb, gyorsabb legyen, különböző berendezésekre, és jelentős létszámú dolgozóra van szükség. A munkavállalók megszervezése, felügyelete és a készülékek berendelése, karbantartása rengeteg időt, energiát felemészthet, erre pedig egyes gazdáknak nem igazán van kapacitásuk. Amennyiben Ön is rendkívül elfoglalt, és inkább a kényelmesebb opciót választaná, forduljon hozzánk bizalommal a bérmunkáért!

A bérmunka keretein belül gondoskodunk a magvak feldolgozásáról, így Önnek nem lesz szüksége a vállalkozásán belül a dolgozók kiszervezésére, készülékek megvásárlására. Sokkal kényelmesebb alternatívát kínálunk a gazdáknak, akiknek így jóval több idejük maradhat a földek gondozására, egyéb teendőikre.

A könnyebb, stresszmentesebb út nálunk kedvező feltételekkel elérhető! Ha bővebb információkra lenne szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel állunk az érdeklődők rendelkezésére.

Bérmunka: bízza rán a magvak feldolgozását!

Bérmunka

Bérmunkában vállaljuk vetőmagok feldolgozását, illetve kiszerelését - keressen bennünket bizalommal!

Bérmunkába szinte bármi kiadható, és a legtöbb vállalkozás él is ezzel a lehetőséggel, hiszen amihez nincs megfelelő eszköztárunk, avagy nincs rá kapacitásunk, azt egy partnercég könnyedén és kedvező áron megoldja helyettünk. Érdemes tehát kiszervezni az olyan feladatokat, amit egy vállalkozás nem képes saját erőből megoldani, hiszen nem csak gyorsítja a munkát, de költséghatékonnyá is teszi azt.

Cégünk bérmunkában vállalja különféle apró magvak feldolgozását és kiszerelését, így például a mustár, az olajretek, a mézontófű, a lucerna és a herefélék magjait, a fűmagot, valamint a héj nélküli tökmagot és a sárga lenmagot is ránk bízhatja! Szolgáltatásunk teljes körű, megbízható, pontos, ráadásul kedvező áron elérhető, tehát, ha olyan partnercéget keres, amely segíthet Önnek a fenti feladatok ellátásában, érdemes bennünket választania!

Amennyiben bővebb információra lenne szüksége bérmunkában végzett szolgáltatásainkkal kapcsolatban, forduljon hozzánk megadott elérhetőségeink egyikén!

Bükköny termeltetés szakszerű segítséggel!

bükköny termeltetés

Bükköny termeltetés, szakszerű segítség, megbízható partner, érjünk el együtt sikereket, minőségi vetőmagok felhasználásával!

A bükköny fontos szerepet tölt be a talajjavításban és a gyomok elleni küzdelemben, ráadásul szénaként is felhasználható, ezért a gazdák közül sokan szívesen termesztik a növényt. Egyeseknek sajnos nem túl sikeres ez a folyamat, még kellő odafigyelés mellett sem, ugyanis a beszerzett vetőmag nem igazán jó minőségű. Amennyiben Önnek is gondjai vannak a növény természetével kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal és segítünk, hogy a bükköny termeltetés sikeres legyen!

Cégünk megbízható, minőségi vetőmagokat biztosít a partnerek számára a bükköny termeltetéshez. Végre így lehetősége lesz megtapasztalni a növény előnyeit. Minden segítséget megadunk ahhoz, hogy eredményes legyen a termeltetés. Bátran kérdezhet, készséggel adunk hasznos tanácsokat is az érdeklődőknek.

Érjük el közösen a kitűzött célokat! Ha felkeltettük az érdeklődését, és szeretne többet megtudni a részletekről, forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Facélia termeltetésben is számíthat ránk!

lenmag termeltetés

Facélia termeltetés, megbízható partner közreműködésével, legyen eredményes a termeltetés, mi biztosítjuk a minőségi vetőmagot ehhez!

A facélia rendkívül népszerű növény a mezőgazdaságban, köszönhetően számos pozitív tulajdonságának. Többek között riasztja az olyan kártevőket, mint például a talajban megtalálható fonalférgeket, és kiváló tápanyagmegkötő képességgel is rendelkezik. Sokan szívesen termesztenék a növényt, azonban már a vetőmag beszerzés során akadályokba ütköznek. Amennyiben Ön is hasonló nehézségekkel néz szembe, forduljon hozzánk bizalommal a facélia termeltetésért!

A facélia termeltetés keretein belül mindent biztosítunk ahhoz, hogy sikereket érjen el a termelés során. Minőségi, megbízható forrásból származó vetőmagokat kínálunk a velünk szerződő gazdák számára. Megfelelő szakmai segítséget nyújtunk, bármilyen kérdésre szívesen válaszolunk.

Honlapunkon bővebb információkat is találhat a termeltetésről. Ha felkeltettük az érdeklődését, és szívesen lenne a partnerünk, vagy kérdezne, keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken!

A lenmag termeltetésről röviden

lenmag termeltetés

A lenmag termeltetéshez hazánk kiváló területekkel rendelkezik, érdemes kihasználni a lehetőséget és belevágni ennek a sokoldalú növénynek a termelésébe. A lenmag termeltetésénél néhány dologra kell odafigyelni, de ha ezt a pár egyszerű szabályt betartjuk, akkor minden bizonnyal kiváló terméshozamra tehetünk szert.

A lenmag termeltetésének legfontosabb lépése a talaj előkészítése és a vetés. Mindenképpen korán kell vetni, általában március második felében, jó minőségű, aprómorzsás magágyba. Nem szabad 2-3 cm-nél mélyebbre vetni, néhány fokon már csírázni is kezd. A virágzásig vízigényes, de a hűvöset jól tűri. A megfelelő fejlődéséhez sok káliumra van szüksége. A lenmag termeltetés utolsó lépése a betakarítás, ennek időpontját a virágzás után 3-4 héttel kell időzíteni.

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a lenmag termeltetés iránt, keressen minket bizalommal bővebb információért, szívesen válaszolunk minden kérdésére! Döntsön Ön is a biztos megoldás mellett, legyen a partnerünk lenmag termeltetésben

Mák termeltetés - menjen biztosra, legyen a partnerünk Ön is!

mák termeltetés

mák termeltetésnek köszönhetően Ügyfeleink kiváló vetőmagokhoz juthatnak, szaktanácsokkal látjuk el őket és garantáljuk a felvásárlást is. Ez rendkívül kedvező konstrukció, amiben sokkal kevesebb a kockázat, mint a fix partner nélküli termelésben. 

A mák termeltetés során mák vetőmag előfinanszírozással, folyamatos szaktanácsadással segítjük Ügyfeleinket, de számíthatnak ránk a vetőmag minősítés megszervezésében, lebonyolításában és finanszírozásában is. A mák termeltetés végén garantáljuk a biztonságos felvásárlást, így senkinek nem kell attól tartania, hogy nem tudja majd eladni a rengeteg munkával megtermelt finomságot. Ez biztonságos alapot ad a termeléshez, ami így mindenképpen jövedelmezővé válik. 

Amennyiben felkeltettük érdeklődését a mák termeltetéssel kapcsolatban, és szeretne többet tudni szolgáltatásainkról, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken, szívesen megválaszoljuk minden kérdését! Ne kockáztasson, menjen biztosra, és legyen a partnerünk Ön is a mák termeltetésben

Bérmunkával elfelejtheti a drága berendezések fenntartását!

bérfeldolgozás

A különböző mezőgazdasági munkálatokhoz, például a magvak feldolgozásához többféle berendezésre is szükség van. Ezekért a gépekért gyakran igencsak jelentős összegeket kell kifizetni, és sok esetben a fenntartásuk sem túl költséghatékony. Bizonyos időközönként muszáj foglalkozni a karbantartásukkal, és számítani lehet velük kapcsolatban arra is, hogy megterhelik a telephely energiafogyasztását. Amennyiben Ön szeretne spórolni a magvak feldolgozásakor, válassza inkább a bérmunkát!

A bérfeldolgozás segít, hogy vállalkozása hosszú távon jelentős összegeket spóroljon meg. Velünk sokkal kiszámíthatóbb a jövő, mert a szolgáltatásunkat fix díjért cserébe veheti igénybe. Nincsenek váratlan plusz kiadások, kellemetlen meglepetések az energiafogyasztás kifizetése során. Díjainkkal könnyebben kalkulálhat, így a cég hosszú távon megőrizheti pénzügyi stabilitását.

A bérmunka mellett elfelejtheti a drága berendezések fenntartását. A vetőmagok feldolgozásához válasszon bennünket! Bővebb információkért vagy a szolgáltatás igénybevételéért forduljon hozzánk bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

A fehér mustár termeltetésről röviden

bérfeldolgozás

Hazánkban többnyire kétféle mustár termesztése folyik, a fehér és a barna mustáré. A fehér mustár termeltetésére a magyar éghajlati viszonyok tökéletesen alkalmasak, a növény magjainak fő felhasználási területe a konzervipar.

A fehér mustár termeltetése alapvetően nem nehéz, mert egy viszonylag igénytelen növényről van szó. A legfontosabb a megfelelő talajelőkészítés. A növény értékes magjai picik, gömbölyűek, sárga vagy barna színűek. Szagtalanok, ízük pedig kicsit csípős, fűszeres. A fehér mustár termeltetése során fontos követelmény, hogy a magok ne legyenek penészesek, dohos szagúak, illetve csak minimális mennyiséget tartalmazhatnak a növény más részeiből. Természetesen nem lehet bennük rovarirtó, illetve növényvédő szer maradványa sem.

Amennyiben kérdése merült fel a fehér mustár termeltetésével kapcsolatban, keressen minket bizalommal! Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik ezen a téren, és szívesen segítünk mindenben! A megadott elérhetőségeink bármelyikén felveheti velünk a kapcsolatot.

A bérmunka megéri!

bérfeldolgozás

A vetőmagok feldolgozása nem is olyan egyszerű feladat, főleg, ha nagy mennyiségről van szó. Rengeteg emberi munkát, speciális gépeket, eszközöket és persze szaktudást igényel, és természetesen időbe is telik. Szerencsére azonban ma már van arra is lehetőség, hogy mindezt bérmunka keretein belül bonyolítsuk le, vagyis, hogy egy külső, tapasztalt cégre bízzuk a feladatot.

Annak, aki a bérmunka mellett dönt, nem kell külön gépparkot fenntartania, illetve nem kell alkalmazottakat felvennie a feldolgozáshoz. A bérmunkával így nem csak nagyon sok időt, hanem energiát és pénzt is lehet spórolni, ezért megéri igénybe venni a szolgáltatást. Természetesen kell találni hozzá egy megbízható partnert, ám aki cégünkhöz fordul, az garantáltan elégedett lesz, hiszen nagy tapasztalattal és korszerű eszközökkel állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Keressen minket bizalommal Ön is a megadott elérhetőségeinken, ha szeretne többet tudni az általunk végzett bérmunkáról, szívesen válaszolunk minden kérdésére!

A bérmunkával sokkal többet nyerhet, mint gondolná!

bérfeldolgozás

A mezőgazdasági vállalkozásokban a tényleges munkavégzésen kívül jó pár teendővel is foglalkozniuk kell a cégvezetőknek. Többek között a berendezések karbantartására, munkaerő felvételére, kiléptetésére is szükséges időt szakítaniuk, ez pedig egyeseknek egy idő után igencsak megterhelővé válhat. Szeretnének könnyíteni a helyzetükön, ezért nyitottak olyan megoldásra, amivel leegyszerűsíthető a vállalkozás mindennapi műsödése. Amennyiben Ön is le van terhelve, és az apró magvak feldolgozásához keresne könnyebb opciót, ajánljuk figyelmébe bérmunka szolgáltatásunkat!

A bérmunkának köszönhetően rengeteg tehertől megszabadulhat, így pedig sokkal könnyebbek lesznek a mindennapok. Nincsenek váratlan bejelentések a munkavállalók részéről, karbantartási kötelezettségek a magvakhoz használt berendezésekkel kapcsolatban, ezáltal százszázalékban a tényleges munkájára összpontosíthat. Anyagi szempontból is jobban járhat velünk, mert kedvező, fix díjért cserébe veheti igénybe szolgáltatásunkat.

A bérmunkával sokkal többet nyerhet, mint gondolná! Könnyítsen helyzetén, keressen fel bennünket bizalommal elérhetőségeinken, és tapasztalja meg szolgáltatásunk előnyeit!

Bérmunkával kapcsolatban megbízható céget keres?

bérfeldolgozás

Manapság nagyon sok mezőgazdasági vállalkozás dönt a bérmunka igénybevétele mellett, ugyanis így sokkal kedvezőbb helyzetbe kerülhetnek, mert nem kell drága gépparkot fenntartaniuk például a magvak feldolgozáshoz. Természetes, hogy a gazdák megbízható céggel szeretnének együttműködni. Amennyiben Ön is érdeklődik a kedvező lehetőség iránt, de még nem találta meg az igényeknek megfelelő szolgáltatót, ne kutasson tovább, mert jó helyen jár!

A bérmunka terén olyan szolgáltatást alakítottunk ki, ami százszázalékban igazodik a gazdák elvárásaihoz. Telephelyünk kellően felszerelt, és olyan modern berendezéseket alkalmazunk, amikkel rövid idő alatt fel tudjuk dolgozni a különböző apró magvakat. A határidőkön kívül a minőségi végeredményre is kiemelt figyelmet fordítunk, garantáljuk, hogy elégedett lesz az általunk nyújtott szolgáltatással.

A bérmunka terén is élen járunk. Tapasztalja meg Ön is szolgáltatásunk előnyeit, és bízza ránk a feldolgozást! Ha bővebb információkat szeretne megtudni a telephely felszereltségéről, a munkálatok menetéről, bátran keressen bennünket a megadott elérhetőségeinken, ahol készséggel válaszolunk a felmerülő kérdésekre.

A bérmunka előnyeiről röviden

bérfeldolgozás

Ahogy növekszenek a mezőgazdasági vállalkozások, úgy egyre nagyobb szükség lehet a nagy létszámú munkaerőre, aminek egyes cégvezetők bizonyos tényezők miatt nem igazán örülnek. A munkaerő felvételének menete többször igencsak körülményes, ráadásul az is rendkívül fárasztó, hogy a gazdák a jelentkezők között megtalálják a kifogástalanul dolgozó, megbízható embereket. Amennyiben Önnek nincs ideje ezzel foglalkozni, de szüksége lenne külső segítségre a feladatok elvégzéséhez, például vetőmag feldolgozáshoz, keressen fel bennünket a bérmunkáért!

A bérmunkának köszönhetően nem lesz szükség arra, hogy alkalmazottak után kutasson, majd adminisztrálja őket, mert helyettük mi végezzük el a munkát. Szolgáltatásunk keretein belül vállaljuk a különböző apró magvak feldolgozását, rövid határidővel. Vállalkozásunk kellően felszerelt, modern technológiák alkalmazásával végezzük el a feladatokat.

Válassza Ön is az egyszerűbb megoldást a megnövekedett munkálatok elvégzéséhez, ehhez vegye igénybe a bérmunkával kapcsolatos szolgáltatásunkat! Ha felkeltettük érdeklődését, és ránk bízná a vetőmag feldolgozást, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A vetőmag bérfeldolgozás megéri!

bérfeldolgozás

A vetőmagok feldolgozása rengeteg speciális gépet, eszközt igényel, amiknek a beszerzése költséges és csak kevés esetben éri meg. Ráadásul meg kell oldani szezonon kívül is a tárolásukat, karbantartásukat, szükség esetén a szervizelésüket. Szerencsére azonban ma már mindenre van megoldás, ebben az esetben például a legjobb választás a vetőmagokkal kapcsolatos feladatok bérmunkára való kiadása.

A vetőmagokkal kapcsolatos bérmunkának köszönhetően Önnek nem kell tisztító, kőleválasztó, színosztályozó és csomagoló gépek beszerzésével bajlódnia, nem beszélve az anyagmozgató gépekről és a szárító berendezésekről. Cégünk ezek mindegyikével rendelkezik, ráadásul a bérmunkát kedvező áron végezzük el. Így rengeteg pénzt és energiát megspórolhat, miközben a magok feldolgozása kifogástalanul megy végbe.

Ha kérdése van, illetve szeretne bővebb tájékoztatást kérni a vetőmagokkal kapcsolatos bérmunkáról vagy igénybe venné a szolgáltatást, bátran keressen fel minket a megadott elérhetőségeinken! Forduljon mielőbb kollégáinkhoz, akik szívesen segítenek mindenben!

Vetőmag előállításban a magyarok élen járnak!

bérfeldolgozás

Nem olyan rég jó hírek érkeztek a hazai vetőmag előállítással kapcsolatban: az utóbbi évek eredményeinek köszönhetően mostanra Magyarország lett a világon a hatodik legjelentősebb ország a vetőmag termelés terén. Most már évente legalább százezer tonna magot értékesít hazánk külföldön, ez pedig hatalmas siker, hiszen pár évvel ezelőtt még komoly gondokkal küszködtek a szakemberek ezen a területen.

2018-ban a szaporító terület jelentős mértékben csökkent, ennek ellenére jóval nagyobb mennyiségben sikerült a vetőmag előállítás. Ennek hatására a szakemberek egyre bizakodóbbak, és közülük egyesek úgy vélik, hogy ennél még pozitívabb eredmények is várhatók. Az itthoni forgalomnak legalább az ötven százalékát a napraforgó, kukorica és káposztarepce hibridek biztosították.

Büszkék vagyunk arra, hogy részesei lehetünk mi is a vetőmag előállítással kapcsolatos sikereknek! Amennyiben kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy szolgáltatásunkról, a vetőmagokról szeretne bővebb információkat megtudni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

A vetőmag termeltetés lehetőségeiről

vetőmag termeltetés

Saját szántófölddel rendelkezik, és szeretne belőle profitot termelni? Erre úgy is van lehetőség, ha nem a gazda foglalkozik a megtermelt növények, illetve termés értékesítésével. A vetőmag termeltetés pontosan ilyen lehetőségeket rejt magában, amivel már számos, szerződéssel rendelkező partnerünk él jelenleg is.

A vetőmag termeltetés lényege, hogy az aktuális piaci igények alapján kiválasztott növények, vetőmagok termeltetését bízzuk a szántófölddel rendelkező partnerekre. Jelenleg bíborhere, olajtök, fehér mustár vagy facélia és olajretek termeltetésével bízzuk meg a gazdákat.

Természetesen minden eszközt, támogatást és segítséget megadunk a vetőmag termeltetéshez, hiszen a mi érdekünk az, hogy a termeltetés minden esetben olyan sikeres és eredményes legyen, amennyire csak lehet. A szakmai támogatásnak köszönhetően mind mennyiségben, mind minőségben az előzetes terveknek megfelelő árut állíthatnak elő partnereink, ami mindegyik félnek előnyére szolgál.

Részletes tájékoztatásért keressen minket elérhetőségeinken!

Újonnan induló mezőgazdasági vállalkozás? Ismerkedjen meg bérfeldolgozás szolgáltatásunkkal!

bérfeldolgozás

Egy induló mezőgazdasági vállalkozás esetében gyakran jelentős kiadásokkal kell számolni, elég csak a földművelő munkagépekre vagy pedig a telephely kialakítására gondolni. Emiatt sok vállalkozó igyekszik valahogy lefaragni a kiadásokból azért, hogy elkerüljék a túlköltekezést. Amennyiben Ön is szeretne spórolni, és ehhez kedvező megoldásokat keres, ajánljuk figyelmébe bérfeldolgozással kapcsolatos szolgáltatásunkat!

Az általunk kínált bérfeldolgozás segít, hogy ne legyen anyagilag túlságosan megterhelő a cég beindítása. A különböző feldolgozó berendezésekért az esetek többségében óriási összegeket kell kifizetni, ezt pedig nem minden újonnan induló vállalkozás engedheti meg magának a többi kiadás mellett. Ha bennünket választ, a vásárláson kívül a gépek karbantartásáról sem Önnek kell gondoskodnia, mert ez a szolgáltatás díjába beletartozik. Mivel így nincsenek váratlan költségek, sokkal könnyebben tud tervezni és a fejlesztéssel foglalkozni.

Ha felkeltettük érdeklődését, és szeretne többet megtudni a bérfeldolgozásról, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Már tél előtt érdemes a tavaszi vetésen gondolkozni, vegyen részt a termeltetésben!

termeltetés

Aki gazdálkodással foglalkozik, nem ragadhat le a jelenben, folyamatosan készülnie kell a következő szezonra, előre kell gondolkodnia. Érkezik a tél, de a gazdálkodó már azon töri a fejét, hogy mi lesz tavasszal, mit, mennyit és hová vessen, ültessen.

Keressen fel bennünket, ha Ön is elkezdte már megtervezni a tavaszi vetést, mert van az Ön számára egy igazán nagyszerű ajánlatunk! Cégünk folyamatosan keres olyan földtulajdonosokat, akik partnereink lennének a termelésben. A termelő partnereink részt vesznek az általunk megrendelt termeltetésben, amiért mi természetesen honoráriumot adunk. A termeltetés meghatározott vetőmagokkal történik, amiket mi adunk partnereinknek. Ez lehet fehér mustár, bükköny, lenmag vagy olajtök is. Használja ki a termeltetésben rejlő lehetőséget, és készüljön a tavaszi vetésre kész tervekkel, új célokkal!

Szívesen adunk részletes tájékoztatást minden érdeklődőnek, aki kíváncsi az ezzel járó előnyökre! Elérhetőségeink egyikén keressen fel minket bizalommal!

Az őszi vetésről röviden

termeltetés

Az őszi vetés számos növény esetében lehetséges, ilyenek például a búza is, de a bíborhere az a növény, amivel mi is foglalkozunk.

Ugyan őszi vetésről beszélünk, de a bíborhere vetési időszaka valójában augusztus végére esik, és ezen már jócskán túlvagyunk, azonban az utóbbi évek időjárása, illetve az erre vonatkozó hosszútávú előrejelzések azt mutatják, hogy ez az időszak szép lassan ki fog tolódni akár az ősz közepéig is. Éppen ezért látjuk hasznosnak azt, ha még ilyenkor is elővesszük az őszi vetés kérdését, illetve magát a bíborherét, aminek vetőmagját mi is biztosítjuk partnereinknek a termeltetés keretein belül.

A bíborhere zöldtrágyaként hasznosítható mezőgazdasági növény, bár egyes rokonait dísznövényként is láthatjuk magánkertekben. A következő év nyarán aratható, javítja a talajminőséget, ezért kifejezetten érdemes az őszi vetésbe belekalkulálni ezt a haszonnövényt is.

Amennyiben kérdései lennének az őszi vetéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Mit kell tudni a facélia magról?

facélia mag

A facélia, másik nevén a közönséges mézontófű Észak-Amerikából származik, hazánkban elsősorban a facélia magért termesztik, de zöldtrágyanövényként is egyre népszerűbb, mivel mélyre hatoló, finom szálú gyökérzet, nagy zöldtömeg, illetve tápanyagmegkötő képesség jellemzi.

A facélia nem csak zöldtrágya-növényként, de takarmányként is hasznosítható, mivel nincs mérgező hatása, a fehérjetartalma és az aminosav-összetétele is kedvező, a beltartalmi értékei pedig alig maradnak el a lucernáétól. A facélia magja vetőmag célra március második felétől vethető, ha a talaj már kellően felmelegedett. A facélia további haszna a virágjából gyűjtött méz; mivel 4-6 hétig is virágozhat, a méztermése bőséges, a színe halványbarna, a végeredmény zamata pedig összetéveszthetetlen más mézekével.

Cégünk többek közt facélia maggal, illetve termeltetéssel foglalkozik, így nem csupán vetőmaggal, de tanácsokkal is el tudjuk Önt látni, amennyiben a partnerünk szeretne lenni. Ha felkeltettük az érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Bérmunkával kapcsolatban is fordulhat hozzánk!

bérmunka

Vannak olyan mezőgazdasági vállalkozások, ahol nincs kapacitás a vetemények feldolgozására. Ez főként kezdő vállalkozásokra jellemző, de nem ritka, hogy évekkel később döntenek úgy a cégtulajdonosok, hogy a költséghatékonyság érdekében inkább bérmunka keretein belül adják át a veteményeket feldolgozásra. Ha bármelyik eset érinti Önt, vagy egyszerűen csak szüksége van egy megbízható partnerre a bérmunkában, ránk számíthat ezzel kapcsolatban is!

A bérmunka terén mi a maximumot nyújtjuk. Üzemünk korszerű, jól felszerelt, megbízható berendezések segítségével dolgozzuk fel az apró magvakat, például a mustárt vagy olajretekféléket. Szolgáltatásunkkal kapcsolatban a rövid határidőkre is törekszünk, ami modern üzemünkkel nem jelent kihívást. Gépeink gyorsan és pontosan dolgoznak, garantáljuk, ha minket választ a bérmunkához, nem fog csalódni bennünk.

Ha felkeltettük érdeklődését, és igénybe venné bérmunkával kapcsolatos szolgáltatásunkat, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Minden, amit az olajretekről tudni érdemes

bérmunka

Az olajretek egy igen sokoldalú növény, ami egész Európában egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Ez egy keresztesvirágú, egynyári növény, dús levelekkel és hozzávetőleg 40%-ban olajat tartalmazó magokkal. Nézzük, mi mindenre használható ez az egyébként nem sok ápolást igénylő növény!

Az olajretek legfőbb előnyét az adja, hogy kiválóan használható, mint zöldtrágya.  Előszeretettel alkalmazzák például burgonya előveteményeként, mert hatékony a burgonya vírusos rozsdafoltosodásának megakadályozásában, de hasonlóan pozitív hatása van a cukorrépára is. Mivel igen nagy zöldhozammal rendelkezik, a talajba bimbós állapotában bedolgozva termékenyebbé varázsolja azt. Az olajreteknek nincs fix vetési időszaka, de leginkább márciusban, augusztusban és szeptemberben jellemző.

Amennyiben szeretne még többet tudni az olajretek termesztéséről, vagy a zöldtrágyázással kapcsolatban lenne kérdése, keressen fel minket bizalommal! Cégünk szívesen nyújt részletesebb tájékoztatást.

A zöldtrágyázás jelentőségéről

Zöldtrágyázás

A földnek folyamatos talajjavításra van szüksége, ami elősegíti a termelékenységének a megőrzését. Ezt többféleképpen is el lehet érni, az egyik módszer a zöldtrágyázás. A zöldtrágyázás lényege, hogy az erre a célra termesztett növényeket dolgozzák be a talajba, felhasználva azok tápanyagtartalmát. 

A növényeket csak addig nevelik, amíg el nem érik a bimbós vagy virágzó fázist, akkor pedig beledolgozzák őket a földbe. Zöldtrágyázás céljából gyakran termesztenek facéliát, fehér mustárt és olajretket is.

A zöldtrágyázás rendszeres beütemezése javítja a talaj minőségét. Egyrészt megszünteti annak rossz fizikai tulajdonságait, másrészt fel is lazítja. A növények gyökereikkel elérik a mélyebben lévő tápanyagokat, amiket felszívnak, a bedolgozást követően pedig ezeket az értékes anyagokat visszajuttatják a földbe. Ugyanakkor a növények védelmet nyújtanak többek között az erózióval szemben és meggátolják a tápanyagok kimosódását.

Forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken és tudja meg, mit ajánlunk partnereinknek zöldtrágyázással kapcsolatban!

A vetőmag előkészítéséről bővebben

vetőmagok

Legyen szó bármilyen vetőmagról, mielőtt elvetésre kerülne, nagyon fontos, hogy elő legyen készítve, ugyanis enélkül igencsak nehezen indulna be a növekedés, ráadásul különböző betegségek is veszélyeztetnék a terményt.

A vetőmagok előkészítésének egyik legfőbb célja, hogy beinduljon a csírázás folyamata. Ehhez legalább 24 órás áztatásra van szükség, egyes fajoknál elegendő ehhez a 12 óra is. Az áztatás után a csávázásra kell kiemelt figyelmet fordítani, ugyanis az előkészítés másik fontos része a növényvédelem. Bizonyos betegségek, vírusok, egyéb mikroorganizmusok a vetőmagokat is megtámadhatják, ennek megakadályozásában segít a csávázás, így nem kockáztathatja meg a gazda, hogy a magok ne keljenek ki. A csávázás többféleképpen is kivitelezhető, sokan választják például a vegyszermentes eljárást, amikor a vetőmagokat gyógynövényes főzetbe áztatják, és fahamuval vagy humusszal kezelik.

Ha szeretne a partnerünk lenni, és kérdései lennének a vetőmagok előkészítésével kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Telefon:+36 1 388 93 55

Elérhetõség